Spring naar de inhoud

Vaardigheid leren zoals Lockpicking

Wat is Lock Picking?

Eerst een klein woordje uitleg en wat vakterminologie. Waarom gebruiken we in godsnaam een Engelse benaming “Lock Picking”? Dit komt omdat er niet echt een Nederlands woord voor bestaat. Alhoewel het ook wel soms mechanisch hacken wordt genoemd.

Lock Picking is heel simpel: Het openmaken van een slot zonder de sleutel ervoor te gebruiken. Voor vele lockpickers is het openen van hun eerste slotje zo’n enorme leuke ervaring dat ze hieraan verslaafd worden en dieper “down the rabbit hole” gaan.

Gelukkig voor hen bestaan er veel oefen slotjes op de markt, waarbij je makkelijk je picklocking vaardigheden omhoog kan doen.

Ok, nu we het over de vakterminologie hebben gepraat, kunnen we door naar de welke merken er bestaan en waar je moet beginnen.

Starten met Lock Picking:

lockpicking set
De beste merken om mee te starten zijn: HPC en Southord.

Een lockpick set kopen, als je het echt goed wilt leren dan moet je echt wel beginnen met de beste merken. Anders kan je veel tijd verliezen. Van beide bovenstaande merken zijn de slotjes niet te moeilijk, dus perfect voor beginners. Het is aan te raden om zeker niet te moeilijk te beginnen als je echt de vaardigheid wilt leren.  Bij lock picking is het cruciaal dat je veel geduld hebt. Wanneer je te moeilijk begint en onmiddellijk een geavanceerd model probeert dan kan je al snel in de problemen komen.

Bijvoorbeeld: Ik heb dit samen beginnen leren 5 jaar geleden met mijn grote broer.  Mijn broer wou natuurlijk niet beginnen met de makkelijkste slotjes, maar begon onmiddellijk met een geavanceerd model, ik ben begonnen met het makkelijkste model. Nu zijn we 5 jaar verder en heeft mijn broer nog altijd niet zijn eerste slotje open gekregen, terwijl ik zijn slotje al heel makkelijk open krijg. Je moet het echt stap voor stap leren. Na 5 jaar kan ik echt al zeggen dat ik een expert ben op het gebied van slotjes openmaken.

Om een lockpicking set te kopen raad ik je aan om te kijken op vertrouwbare websites in het Nederlands. Die zullen je niet bedriegen met namaak setjes. Ik heb vroeger via alieexpress willen bestellen en heb het me altijd beklaagd. De kwaliteit is ontzettend veel lager, en je kan duidelijk merken dat het namaak is. Koop alleen kwaliteit, uiteindelijk ga je zeker winst maken.

Ben je al meer geavanceerd en je wilt je vaardigheden nog meer verfijnen?

Dan raad ik zeker het merk: Peterson International aan. Dit merk is al een stukje moeilijker dan de 2 vorig genoemde merken. Ik heb meer dan 30 slotjes van Peterson en ik hou van ze allemaal. Ze zijn wel een stuk duurder, maar ik heb echt zoveel plezier eraan gehad.

Tot slot wil ik nog wat kwijt over Sparrow. Sparrow is echt een populair merk, het is meer gebruikt door mensen die enthousiast zijn over lock picking, dan door echte slotenmakers. Ze zijn origineel ontwikkeld door de populaire youtuber: Wizwazzle. Deze tools van Sparrow zijn uitzonderlijk goed en een echte aanrader.

Voordat ik dit artikel afsluit wil ik toch wel enkele opmerkingen maken.

Ethische/ Morele Regels:

  1. Doe niet aan illegale activiteiten. Velen denken dat dit de reden is waarom mensen deze vaardigheid willen leren maar niets is minder waar.
  2. Open nooit of manipuleer een slot dat niet van jou is, of waarvoor je geen toestemming hebt gekregen van de eigenaar.
  3. Lees wat over de wetgeving in verband met lock picking

Dit was het dan. Hopelijk hebben jullie iets bijgeleerd over mijn hobby.